Herczeg Szonja

Kismalac

2019. december 30. 20:22 - HerczegSzonja

Volt egyszer egy kismalac, aki nagy művész szeretett volna lenni. Röfögött is boldogan, meg kevésbé boldogan, de szomorúan sose, néha csak úgy, jobbra és balra is. 
A kismalac egyik kedvenc tárgya a nagypapa kése volt. Sosem nyúlhatott hozzá, papa azzal szelte a kolbászt, a paprikát, más zöldséget nem evett, pedig malac volt ő is. Amikor csak tehette a kismalac elcsórta a nagypapa fekete nyelű kését és karistolta vele a falat meg az asztalt. A nagymama látta, de úgy tett, mintha nem látná, nagypapa meg olyan bazaltrészeg volt mindig, hogy nem vette észre a csorbát. Ahogyan a szalámit sem.
Nagypapa mindig vette a Színes RTV-t, bekarikázta egy hétre előre, mit fog nézni a tévében. Kismalac azzal játszott, hogy olyat is bekarikázott, amit nagypapa nem. Az öreg rájött a turpisságra, tudta, hogy sosem nézné meg a Több mint testőrt, ezért jókorát lekevert a kismalacnak. Ő meg sosem feledte, mert papa többet nem verte meg. 
Ezt a sztorit festette meg először kismalac, expresszionista módon. Sajnos, nagypapa barátjának megtetszett, így eladta az Ecserin két lángosért, egy kevertért meg egy két deci vörösért. Nem bánta a kismalac, addigra már úgy érezte, rapper lesz belőle, elszövegelte hát fájdalmát a késről, a karikázásokról, a Több mint testőrről, sanyarú és elég egyedi sorsáról.
A Fila Rap Jam Tribute közönsége ovációval fogadta, így tíz év múlva sem lett belőle semmi.
Kismalac úgy gondolta, eljött az ideje memoárt írni, azzal fog majd robbantani. Nem dalolt, nem festett, kerek-perec leírta, mi történt vele, a papával, a késsel, a tollal, a karikázással.
Egy napsütéses nyári napon lépett be a kiadóba, vitte a kis szövegét, amivel előre láthatóan kinevették.
A kismalac mostanra már nem volt kezdő, éktelen haragra gerjedt és az ajtón kilépve elindította a Facebook live-ot. Kivette kis hózentrógeres alkalmi nadrágjából a kést, a tollat és az első szembejövő előtt szemen szúrta magát. Egyikkel az egyikbe, másikkal a másikba döfött.
Kismalac azóta boldogan él, az Instagram sztárja, és végre elmesélhette mindenkinek, hogyan csórta el nagypapa kését és karistolta vele tele a lakást. És azt is, hogy kedvenc étele a mai napig, a kolbász.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://herczegszonja.blog.hu/api/trackback/id/tr4215374264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.