Herczeg Szonja

Ludmilla

2019. november 21. 12:44 - HerczegSzonja

Jól megírta a magáét Ludmilla, bekommentelt egyet a szerencsétlen jóembert meghurcolóknak. Hát milyen világ ez? Miért nem a földeken kapál, áll be boltosnak ez a sok kis rüfke, ahelyett, hogy nyavalyogna.
Inkább hagyja is az internetezést mára, elvégre már tíz percet is töltött a gép előtt. Megfőzi inkább az ebédet, vacsorát. Aprítja a hagymát, közben szól a háttérben a Cobra 11. Mucikája gyomra rendetlenkedik, így csak keveset csinál, nehogy baja legyen. A gyerekeknek külön lesz egy kis libamáj, Adrikának pedig csak cukkinis pörkölt mióta vega lett. Fáj már a lába, leülne egy kicsit, de csöng a telefon. Mucikája szeretné, ha ezúttal nem keverné a piros ingét a kékkel a mosásban. „Milyen viccesen mondja, hallatszik, hogy ugrat!" - gondolja és már megy is a mosást újra átnézni, nem kevert -e össze valamit.
Hajaj, odaég mindjárt a máj, gyorsan leszedi, nehogy aztán a kis Bercinek ne tetsszen, mert akkor hiszti lesz. Mucika pedig azt nem szereti.
Este kimenője van, anyós vigyáz a gyerekekre, míg Mucika pihen. Rég látta a lányokat, alig várja. Szegény Móni, borzalmas férje van, nem is tudja, hogy bírja. De sokszor eszébe jutnak anyja szavai, hogy egy nő is felelős azért, ha nincs összhang a házasságban és a férfi nem olyan, amilyennek szeretné. Biztosan nem kényezteti úgy, mint ő Mucikát. Ilyenkor boldog, ha hallja más panaszát, hálát az az életéért.
Leülne megint, de újra csöng a telefon. Mucika azt kéri, hogy legyen más desszert a vacsorához, a múltkori nem ízlett neki. Leveszi az edényeket a tűzről, húzza a nadrágját, már indul is a kisboltba, nehogy már rosszat egyen ez a sokat dolgozó ember.
Megveszi a diót meg a mascarpone-t, újratervezés, mosolyog az eladóra, aki micsoda egy mogorva alak ma is. „Biztos boldogtalan" - gondolja.
Hazaérve visszateszi a maradék edényeket, hadd főjön tovább, reméli, nem lesz gond. Nekiáll a desszertnek, csörög az emlékeztetője, mindjárt menni kell a gyerekért a munkájába. Mondjuk most már jó lenne igazán, ha harminc évesen maga járna haza, de, hiába, ő anyával szeret, azt mondja. „Egyem is meg!" - gondolja.
Estére már nagyon elfárad, semmi kedve elmenni. Ránéz a gépre, látja, hogy még mindig lamentálnak a szexuális zaklatás miatt. Sok unatkozó picsa, az. Inkább úgy dönt, mégis elmegy. Már az ajtóban van, amikor Mucika kijön a mosdóból és utánaszól:
- Drágám, ez a desszert sem az volt, amit megbeszéltünk. Miért csinálod ezt velem? Tudod, ma is mennyit gürcöltem? Én csak ennyit kértem tőled, semmi mást. Ha el akarsz menni, menj persze. De ezt még akartam, hogy tudd!
Nagyon elszégyelli magát, le is teszi a kulcsokat és tárcsázza a lányokat. Neki jó lesz ma otthon. Mucikával és anyóssal.

(Fotó: Unsplash)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://herczegszonja.blog.hu/api/trackback/id/tr1215318204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.