Herczeg Szonja

Love is love

2019. július 09. 16:49 - HerczegSzonja

Zihálva ült le Marika az őrsi váróba. Tegnap festette be haját sötétbarnára a Piri, valószínűleg nem mosta le rendesen az anyagot, mert rezesek az izzadtságcseppek, amik az álláról a mellére hullanak. Elő is kap egy zsebkendőt, és a blúza kivágásában, az aranylánca alatt megtörölgeti magát. Minden porcikájában remeg, akkor nem ijedt meg ennyire, amikor az a mocskos semmirekellő Géza berepítette a komód mögé a hatalmas taslival.
Tizenkettes sorszámot kapta, reméli addig kibírja. Olyan fájdalom ez, amit csak egy anya érezhet. Mérni nem lehet a nyomorúságos időkhöz, amikor két széket összetolva a spájzban aludt gyerekkorában, és éjszaka a fagyos vaksötétben kúszott ki az udvarra a pottyantóshoz. Ha nem talált bele, apja szíjjal elverte. Amikor ivott, puszta kézzel is.


Marika akkor elhatározta, bizony őt és a környezetében senkit sem bántanak majd. Kitüntetést is kapott az Ofotértben, amiért a fiatalok képzésén mindig a másik tiszteletére ösztönözte őket. - Hájas, dagadt kurva, mire vagy olyan nagyra? - kérdezte a plecsnit meglátva Géza, de Marikáról lepergett a bántás, bement a saját szobájába és kitüntető helyre aggatta.

Miután ez a semmirekellő lement a kocsmába, leült a telefon mellé és várt, hogy hatot üssön az óra. Ma ő lesz bekötve a nővédő segélyvonalra, hat éve önkénteskedik. Beszélget a hívóval, ápolja a lelkét, megmondja neki, hogy élje túl az otromba, agresszív férjét. Azt nem árulja el, hogy ő még vele él.

Tizenegyes van soron, lassan ő jön, kezd egy kicsit lehűlni, harisnyája is kieresztett, szoknyája már lazul. Alig várja, hogy megtegye az első lépést, hogy feljelentse ennyi év után azt az állat Gézát. Betelt a pohár. Elkergette Veronikát. Akinek annyi volt a bűne, hogy egy cigány fiúval állt össze. Mocskos rasszista - hergelte magát Marika, hogy mire a pulthoz jut, legyen ereje megtenni azt, amit már régen meg kellett volna tennie.


- Tizenkettes!
- Jó napot kívánok! Én lennék az. Bojtos Gézáné Ord Marika vagyok és faji alapú diszkriminációt és testi sértést szeretnék bejelenteni.
- Máris adom a papírokat, de, ahogyan látom, voltunk kint személyesen is a házuknál az incidenskor. Várjon, egy pillanat...Nézem is...Igen, Kristófia járőr volt önöknél.
- Tudom.
- Miért nem élt a feljelentés lehetőségével? Ha jól látom, be sem engedte a kollégát.
- A szomszédom, tudja?
- És ez okozott gondot? Ne aggódjon, asszonyom, nincs összeférhetetlenség.
- Nem, nem. Nem erről van szó. Csak, tudja, a fiú buzi. Már elnézést a szóért. Mármint férfiakkal hál. És én nem tűröm a homoszexuálisokat.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://herczegszonja.blog.hu/api/trackback/id/tr3614933910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.